Köprüde tamirat var

Köprüde tamirat var
İstanbul Boğaziçi köprüsü yaklaşım viyadüklerinde depreme karşı güçlendirme çalışmaları başladı.Abone ol

İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü yaklaşım viyadüklerinde depreme karşı güçlendirme çalışması yapılması nedeniyle trafikte zaman zaman aksama yaşanıyor.

Trafik yoğunluğunun en az olduğu 23.00-06.00 saatleri arasında devam edecek çalışmalar sırasında trafik normal seyrinde Promosyon Kalem devam edecek; çalışılan saatlerde bir yönde en az 2 şerit trafiğe açık olacak.

Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'nün köprü ve viyadükleri olası depreme karşı güçlendirme çalışmalarında en kritik aşamalardan birine gelindi; Boğaziçi Köprüsü kule ayaklarıyla kara arasında kalan viyadüklerin deprem derzleri değiştirilmeye başlandı.

Köprüdeki çalışmada Japon mühendisler de görev alacak.

Güçlendirmenin trafiği fazla etkilemesi beklenmiyor. Ancak sürücülerin alternatif ulaşım yollarını kullanmaları ve trafik işaretçilerine dikkat etmeleri isteniyor.

Proje 17 Ağustos depremi sonrasında başlamıştı. Japonya'dan sağlanan 100 milyon dolarlık kredi ile şu ana kadar İstanbul'daki köprü ve viyadüklerin taşıyıcı kolonları güçlendirildi, deprem takozları yenilendi.

Köprüdeki çalışmadan sonra Karayolları'nın asıl hedefi Mecidiyeköy viyadüğü olacak. İstanbul trafiğinin belki de en yoğun viyadüğündeki çalışma kent sakinlerini fazlasıyla zorlayacak gibi görünüyor.

Ancak Boğaziçi Köprüsü ve Mecidiyeköy viyadüğündeki çalışmalar tamamlandığında İstanbul'un ana arterleri olası bir depreme hazır hale gelecek.



Kategori : GÜNCEL