Deniz Fenerine destek ziyareti

Deniz Fenerine destek ziyareti
Bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesine destek ziyaretinde bulundu. Abone olBazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesine destek ziyaretinde bulundu.

Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Koca, ziyarette yaptığı konuşmada, ''derneğin 10 yıldır hem Türkiye'de hem de çeşitli ülkelerde faaliyetlerini yüz akı ile yürüttüğünü'' ifade etti.

550 bine yakın Türk ailesinin yardım için derneğe müracaat ettiğini, ortalama aylık 100 bine yakın aileye kesintisiz yardım ulaştırdıklarını anlatan Koca, ''Dernek, yüzde yüz kayıtlı bir sistem baskılı çakmak oluşturarak, şeffaflığı çok önemseyen bir kuruluş olmasına rağmen, ülke dışında yanşanan bir sıkıntı sebebiyle bunca insanın mağduriyeti dikkate alınmadan bir yargısız infaza muhatap kalınmıştır'' dedi.

Koca, ''dernekle ilgili bugüne kadar hiçbir şekilde yolsuzluk ya da usulsüzlüğün gündeme gelmemesine rağmen, Almanya'da yaşanan bir dava konu edilerek bir medya grubu tarafından yoğun bir bombardıman altında tutulduğunu, ekonomik birtakım kaygılara alet edildiğini ve birtakım siyasi görüşler tarafından da yıpratılma sürecine muhatap edildiğini'' savundu.

Derneğin pek çok kuruluş tarafından denetlendiğini belirten Koca, ''Biz kamuoyunun hakkımızda yargısız infaz yapmak yerine, önce Deniz Feneri Derneğinin ne yaptığını görmelerini arzu ederdik'' diye konuştu.

Koca, ramazan ayında çok ağır bir kampanyanın yürütüldüğünü ve derneğin bundan bir miktar etkilendiğini ifade ederek, ''Ama halkımızın katkı ve destekleriyle en kısa zamanda bu açığımızı kapatıp yüz binlerce sıcak çorba, üstüne bir battaniye ve ilgimizi bekleyen ailelerimizin en kısa zamanda kapılarında olmayı ümit ediyoruz'' ifadesini dile getirdi.

Koca, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, destek ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaretin organizasyonunu yapan Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı İbrahim Erdoğan ise Deniz Feneri Derneğinin yurt içinde ve yurt dışındaki faaliyetlerini yakından takip ettiklerini belirterek, ''Deniz Feneri Derneğinin Almanya'daki olaylarla direkt bağlantıları yok. Bugün Deniz Fenerine uygulanan şey, yarın bizlerden, sizlerden birine de uygulanabilir. Bu kuruluşun yanındayız. Hakimler ve savcılar karar vermeden, basının bu şekilde derneği ağır şekilde eleştirilmesini biz sivil toplum kuruluşları olarak kınıyoruz'' görüşünü ifade etti.

Ziyarette, Gönüllü Eğitimciler Derneği temsilcilerinin yanı sıra, İLKDER, KADBİR, Başkent Kadın Platformu, Sağlık İş Sendikası, İNFAK Vakfı temsilcileri de hazır bulundu.

Kategori : GÜNCEL