Golf sahası Meclise taşındı

Golf sahası Meclise taşındı
CHP'li Atilla Kart, HKK bünyesindeki bazı alanlara golf sahası yapımı tartışmalarını TBMM gündemine taşıdı.Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Golf Tartışması TBMM gündemine taşındı. CHP Konya milletvekili Atilla Kart, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e yönelik bir soru önergesi vererek; Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde çeşitli yerlere go metal kalem lf sahası yapılıp yapılmadığını sordu.

"LÜKS VE ÖZEL"
Kart,"terörle mücedelenin hayati önem kazandığı , kamu harcamalarının tam bir tasarruf ve disiplin içinde uygulanması zorunluluğunun herkes ve her kurum için söz konusu olduğu bir dönemde Hava Kuvvetleri komutanlığı bünyesinde muhtelif alanlarda Golf Sahası yapımına yönelik çalışmaların sürdürüldüğüne ilişkin bilgiler basına ve kamuoyuna yansımıştır. Önemli ifade ediyoruz ki, kritik bir dönemde ve sınırlı sayıda kişiye hizmet etmek amacıyla bu tür lüks ve özel harcamaların yapılması hiç bir şekilde kabul edilemez. Bu tarz bir harcama,savurganlık anlamına geleceği gibi şehitlerimizin anısına a en hafif deyimiyle saygısızlık anlamına gelecektir" dedi.

"YETKİYİ KÖTÜYE KULLANMA MI?"
Kart, soru önergesinde golf sahası yapımının bulunup bulunmadığını, varsa ne kadar harcama yapılacağını ve konya 3. Ana Jet üssü bünyesinde böyle bir çalışma yapılıp yapılmadığını da sorduğu önergesinde, "Bu tarz bir harcama yapılması keyfi ve sorumsuz bir davranışın dışında, aynı zamanda görev ve yetkinin kötüye kullanılması anlamına gelmez mi?" diye de sordu.

Kategori : GÜNCEL