İki yılda 18 terörist teslim oldu

  • Ana Sayfa
  • İki yılda 18 terörist teslim oldu
İki yılda 18 terörist teslim oldu
Şanlıurfa'da son iki yıl içerisinde 18 terörist teslim oldu. Bu arada 300 teröristte pişmanlık yasasından yararlandı.Abone olŞanlıurfa'da, son iki yıl içerisinde güvenlik güçleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucu 18 PKK terör örgütü mensubunun teslim olmasının sağlandığı açıklandı.

Etkin pişmanlık yasasından faydalanmak ve ailelerin ikna çabaları sonucunda terör örgütü kan kaybetmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde 'Hefeyan' kod adlı Süveyde Ektiren isimli teröristin önceki gün silahsız şekilde Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olmasıyla birlikte 2006 yılından itib turkey hair transplant cost aren örgütten koparılan mensup sayısının 18'e yükseldiği belirtildi.

Son yıllarda dağılma sürecine giren PKK terör örgütü militanları, özellikle 2006-2008 yılları arasında yurdun Kuzey Irak ve Suriye sınırına komşu ülkelerden sızarak örgütten kaçtı. Birçoğunun ifadesinde ise ortak görüş şöyle: "PKK çöküşe geçti. Operasyonlar belimizi kırdı. Örgütte işe yaramaz ve gözden düşenler eylem için zorla canlı bomba olması isteniyor. Aksi taktirde ihanet suçlamasıyla infaz ediliyor. Hayatımızı kurtarmak için de çareyi kaçmakta veya etkin pişmanlık yasasından faydalanmak üzere Türkiye'ye sığınıyoruz."

Geçtiğimiz günlerde de 18 yıl hemşirelik yaptığı örgütten canlı bomba istenmesi üzerine Türkiye'ye kaçıp güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra hayatını kurtaran Süveyde Ektiren, örgütte herkesin panik içerisinde olduğu ve örgütün daha çok eylem yapmaları canlı bomba olmaları yönünde baskı gördüklerini ifade etmişti.

Güvenlik güçlerinin özellikle son yıllarda örgütün dağ kadrosunda bulunan militanların aileleriyle yaptığı görüşmeler olumlu netice verince PKK'dan kopmalar hızlandı. Hükümetin 'Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalan militanlar arasında silahlı eyleme katılmayanların kısa süre içerisinde cezaevlerinden salıverilmesinin, dağdakilerin teslim olmalarında etkili olduğu öğrenildi. Son 2 yılda mahkemelere çıkan 300'e yakın PKK'lı pişmanlık yasasından faydalandı.

TCK'nın 221. maddesinde 'Örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeksizin, gönüllü olarak örgütten ayrılman ve güvenlik kuvvetlerine teslim olman halinde ceza almayacaksın' ifadesi yer alıyor.

1 Haziran 2005'te yürürlüğe giren yeni TCK'nın 221.maddesi önceki pişmanlık veya eve dönüş yasalarından farklı olarak suça karışmamış örgüt üyelerine örgütü çökertecek bilgi vermeseler bile af imkânı veriyor.


Kategori : GÜNCEL