Yarım trilyon euroluk paket

Yarım trilyon euroluk paket
Almanya, bankacılık sistemi için kurtarma paketi üzerinde çalışıyor. Paket yarım trilyon euroya yaklaştı.Abone ol

Almanya’dan yarım trilyon Euro’luk paket
Alman hükümetinin bankalara destek olmak için hazırladığı kurtarma paketinin büyüklüğünün 470 milyar Euro’yu bulacağı belirtiliyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün AB liderlerinin güveni sağlamak amac hair transplant turkey cost ıyla ulusal çabaları koordine konusunda anlaşmasından sonra Almanya’nın kurtarma paketinin ayrıntılarını belirlemek için bugün kabine toplantısı düzenlemeyi planlıyor.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Federal Meclis Grubu Başkanı Volker Kauder, ARD televizyonuna yaptığı açıklamada, kurtarma paketinin üç rakamlı milyarlarca Euro’dan oluşacağını ve sağlanacak kredinin hükümet destekli garanti biçiminde olacağını söyledi.

Kauder, “Bankaların birbirine güveninin yeniden sağlanacağını ve birbirine kredi vermeye başlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Reuters haber ajansı da Merkel’in partisinin bağlı olduğu koalisyona yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Almanya’nın kurtarma paketinin 400 milyar Euro’luk kısmı garantilerden, 70 milyar Euro’luk kısmının ise bankaların sermayelendirilmesinden olmak üzere toplam 470 milyar Euro olacağını bildirdi.

İngiltere’nin ardından Almanya ile birlikte İtalya ve Fransa’nın da küresel krizle ilgili önlemlerini bugün açıklaması bekleniyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in planının ayrıntılarını TSİ 16.00’da açıklaması bekleniyor.



Kategori : GÜNCEL