Bu söz ortalığı duman eder!

Bu söz ortalığı duman eder!
AK Parti ile MHP karşı karşıya. Erdoğan'ın "Ağzı olan konuşuyor" sözüne inanılmaz bir yanıt geldi. Ortalık karışacak. Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA- Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a, MHP’den ağır eleştiri geldi: “Haddini bil. Yapamıyorsan git, yapan gelir…”

Ankara'da tampon bölge kavgası patlak verdi. Hatırlanacağı üzere MHP lideri Devlet Bahçeli, teröre karşı "tampon bölge" öne MHP'Yİ ÇILDIRTAN SÖZ  Başbakan Erdoğan'ın tampon bölge önerisine yanıtı MHP'lileri çok kızdırdı. İşte o yanıt:
“Şu anda tampon bölgey clıpper çakmak e gerek yok. Yapılması gerekenler yapılıyor. Ağzı olan konuşuyor. Genelkurmay ne yapılması gerekiyorsa yapıyor. Bizden talep ediyorlar bizde uymuşuzdur, bundan sonra da uyarız.” rmişti.
Bu öneriye CHP'den de destek gelmişti. İktidar "önerileri değerlendiririz" diyerek ilk başta olumlu yaklaşmıştı.

MHP'Yİ AYAĞA KALDIRAN SÖZ

Ama Başbakan Erdoğan bugün sert bir karşılık verdi. Bahçeli'yi kastederek "Ağzı olan konuşuyor" dedi. İşte bu söz MHP'yi ayağa kaldırdı.

İNTERNETHABER'E konuşan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Erdoğan'a zehir zemberek bir yanıt verdi. İşte AK Partiyi kızdıracak sözler;

“Asıl cahiller konuşmamalı. En büyük tehlike cahilliktir, bilgisizliktir. Bu konuda başbakan bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalıştığını ortaya koydu. Türkiye’nin en büyük sorunu bu cehalettir” dedi.

“77 SÜLALESİ GELSE…”

“Biz neyi nerede ne zaman konuşacağımızı biliriz. Recep Tayyip Erdoğan’ın 77 sülalesi, topu gelse söyleyeceklerimizden imtina etmeyiz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan olmadık, olmayız. Başbakanı haddini bilmeye davet ediyoruz. Biz ağzı olup konuşmayan, kulağı olup duymayan , gözü olup görmeyenlerden değiliz”

YAPAMIYORSAN GİT BAŞKASI GELİR

Vural, başbakanın ‘o bölgeyi bilmiyorlar’ eleştirisi yaptığını da anımsatarak, “2002 yılında o bölgede silahlı kuvvetlerimiz var mıydı yok muydu? O tarihten bu yana coğrafya mı değişti? Başbakan bu sözleriyle Türkiye’yi terörle mücadeleden caydırıyor. Söylemi, ‘biz yapamıyoruz’ demektir. Sen yapamıyorsan gidersin, yapan gelir. Başbakan Türkiye’nin hareket kabiliyeti olmadığını söylüyor. Terörle mücadeleye bundan daha büyük darbe olur mu?” diye konuştu.


Kategori : POLİTİKA