Dev markalar Turqualityde

Dev markalar Turqualityde
Doğtaş, Finlux, Bürotime ve Yünsa markaları da, dünyanın ilk ve tek marka geliştirme programı Turquality kapsamındaAbone ol

TURQUALITY® Destek Programı’na Doğtaş, Finlux, Bürotime ve Yünsa’nın da girmesiyle birlikte desteklenen marka sayısı 61’e yükseldi.

Dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı TURQUALITY® Destek Programı’na her biri sektörünün önde gelen markası olan Doğtaş, Finlux, Bürotime ve Yünsa da girdi. Firmalara global markalaşma süreçlerinde finansal desteğin yanında, eğitim ve stratejik danışmanlığın da verildiği destek programına Doğtaş, Finlux, Bürotime ve Yünsa’ın da girmesiyle birlikte TURQUALITY® ‘nin desteklediği marka sayısı 61’e yükseldi.

Harcamalarının yüzde 50’si, üst limit olmaksızın 5 yıl boyunca desteklenecek
Doğtaş, Finlux, Bürotime ve Yünsa; üretimden pazarlamaya, satıştan satış sonrası hizmetlere kadar bütün süreçleri kapsayan finansal desteğin sağlanacağı program çerçevesinde global Promosyon Kalem bir marka olma yolunda daha rahat ve güçlü adımlarla ilerleyecekler. TURQUALITY® vizyon ve stratejisi doğrultusunda belirlenen yol haritası çerçevesinde, firmaların yurtdışı markalaşmaya yönelik harcamalarının yüzde 50’si, üst limit olmaksızın 5 yıl boyunca Program kapsamında desteklenecek.

Doğtaş, Finlux, Bürotime ve Yünsa, TURQUALITY® programından alacakları destek ile, yurtdışında marka bilinirliğini artırarak pazar payını yükseltmeyi, böylece markaları ile yurtdışı satışları içindeki markalı ürün satış cirosunu büyütmeyi hedefliyor.

TURQUALITY® büyüyor
Pilot sektör olarak seçilen ekstil ve hazır giyim sektörüyle 2004 yılında yola çıkan TURQUALITY®, 2006 sonu itibarıyla tüm sektörlere açılarak desteklediği şirket sayısıyla birlikte sektör sayısını da artırdı. Bugün itibariyle TURQUALITY® kapsamında; tekstil ve hazır giyim, , kimya, makine, elektronik, gıda, toprak ürünleri, kuyum/mücevher ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren 61 marka destek alıyor.

Üst limitler kalktı destek miktarı arttı
“10 yılda 10 dünya markası” vizyonuyla güçlü global Türk markaları geliştirerek Türkiye’nin ihracatını artırmayı ve geliştirilen Türk markaları eliyle Türkiye’nin imajını güçlendirmeyi hedefleyen TURQUALITY®, desteklediği her firma için ayrı ayrı markalaşma yol haritaları çıkarıyor.

Yol haritasıyla birlikte en doğru stratejiyi belirledikten sonra destek kapsamındaki firmalara, kurumsal, operasyonel ve beşeri altyapılarını geliştirmeleri yönünde hem finansal, hem de finansal olmayan yatırım niteliğinde destekler sunuyor. TURQUALITY®’nin firmalara sağladığı destekler arasında; patent, faydalı model, endüstriyel tasarım ve marka tescili harcamaları, sertifikasyon harcamaları, moda-endüstriyel ürün tasarımcısı giderleri, tanıtım, reklam ve pazarlama faaliyetleri, yurtdışı birimlere (Mağaza, Showroom, ofis, depo) ilişkin kira ve dekorasyon giderleri, her türlü danışmanlık (stratejik, operasyonel, organizasyonel, teknolojik) giderleri gibi birçok destek kalemi yer alıyor.

Global Yönetim Danışmanıyla İnceleme
Firmaların TURQUALITY® kapsamına alınabilmesi için, global bir danışmanlık şirketi olan Deloitte işbirliğiyle ön incelemeler yapılıyor. Buna göre, gelişim potansiyeli olan değişik sektörlerdeki firmaların organizasyonları, operasyonel olgunluk seviyeleri, finansal performansı, TURQUALITY® Programı kapsamında incelenen markanın elde etmiş olduğu uluslararası güç ve yıllar bazında göstermiş olduğu performans dikkate alınarak yapılan incelemede 10 ayrı performans başlığı altında inceleme yapılıyor.

Bu performans kriterleri şöyle; Stratejik Planlama ve Kurumsal Performans Yönetimi, Finansal Performans, Tedarik Zincir Yönetimi, Marka Yönetimi, Marka Performansı, Ürün Tasarımı ve Geliştirme, Pazarlama, Müşteri ve Ticaret yönetimi, Kurumsal Yönetim, İnsan Kaynakları, Bilgi Sistemleri.



Kategori : EKONOMİ