KKTCde 3G dönemi başlıyor

KKTCde 3G dönemi başlıyor
Kuzey Kıbrıs Telsim, yarından itibaren tüm abonelerine cepten görüntülü görüşme hizmeti sunmaya hazırlanıyor.Abone olKuzey Kıbrıs Telsim'den yapılan yazılı açıklamada, cepten görüntülü konuşma ve hızlı veri erişimi dönemini başlatacak 3G teknolojisinin yarından itibaren abonelerle buluşturulacağı belirtildi.

Açıklamaya göre, 1 Kasım'a kadar 3G hızında mobil internet kullanımından hiçbir ücret almayacak olan Kuzey Kıbrıs Telsim, görüntülü görüşmeyi de sesli görüşme tarifesiyle eşit tutarak şebeke içinde dakikası 20 YKr'den ücr turkey hair transplant package etlendirecek.

Kuzey Kıbrıs Telsim Genel Müdürü Habib Güvenç, konuyla ilgili açıklamasında, "GSM gelir ortaklığı sözleşmesinin, Temmuz ayında 2G ve 3G teknolojilerini kapsayan lisans sözleşmesine dönüştürülmesinin ardından Kuzey Kıbrıs Telsim'de büyük bir değişim sürecinin başlatıldığını" belirterek, şunları kaydetti:

"GSM lisans sözleşmesinin imzalandığı 4 Temmuz 2008'i, Kuzey Kıbrıs Telsim için bir milat olarak görüyoruz. Bu tarihten itibaren şebeke yatırımlarımızı hızlandırdık, hizmet yelpazemizi genişlettik ve 2 ay gibi kısa bir sürede altyapımızı 3G'ye uygun hale getirdik.

3G'de hedefimiz 2009 yılı içinde KKTC'de yüzde 100 kapsama sağlamak. Teknolojinin mümkün kılacağı pek çok yenilikçi servisin önünü açacak 3G'yi 14 Ekim itibarıyla abonelerimize sunmaktan mutluluk duyuyoruz."

3G'nin bugünkü çevirmeli internet bağlantısının 75, ADSL bağlantısının da birkaç katı daha hızlı internet erişimi sunacağını ifade eden Güvenç, bilgisayarda yapılan hemen her şeyin artık cep telefonuyla da mümkün olacağını kaydetti.

"Kuzey Kıbrıs Telsim'in 3G teknolojisiyle bireysel ve kurumsal müşterilere rekabetçi fiyatlarla görüntülü görüşme, hızlı internet erişimi ve video SMS olanağı sunacağını" anlatan Güvenç, "Kuzey Kıbrıs Telsim olarak geliştireceğimiz yeni ürün ve hizmetlerle KKTC GSM sektörüne taze kan getireceğiz" ifadesini kullandı.

KKTC'ye cep telefonu hizmetini, 1995 yılında ilk getiren operatör olan ve Ağustos 2006'da Vodafone Grubu bünyesine katılan Kuzey Kıbrıs Telsim'in Ekim 2008 itibarıyla faturalı ve ön ödemeli toplam 100 bine yakın abonesi bulunuyor.

Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ