Tarım işçilerinden protesto

Tarım işçilerinden protesto
Türk Tarım Orman-Sen üyeleri, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararını protesto etmek amacıyla eylem yaptı. Abone olTürk Tarım Orman-Sen üyeleri, KİT'lerdeki sözleşmeli personele yapılacak ek ödemelerle ilgili Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararını protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

Maliye Bakanlığı önünde toplan sendika üyeleri adına açıklama yap google seo an Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, YPK kararı ile geçici idari hizmetli sınıfının tamamının, teknik elemanların da bazılarının kanun hükmünde kararname ile almaları gereken en az 103 YTL'lik hak edişlerden ya tam ya da kısmen mahrum bırakılarak mağdur edildiğini savundu.

Kamu çalışanları arasında iş barışını sağlamak, haksızlıkları ortadan kaldırmak ve iş verimliliğini artırmak amacı ile gündeme getirdikleri ''eşit işe eşit ücret'' kavramının, siyasi otorite tarafından da benimsendiğini ifade eden Demirci, ''ancak son dönemlerde denge adına başlayan çalışmaların dengesizlik sonucuna ulaştığını'' iddia etti.

Demirci, ''ek ödemeyle ilgili Kanun Hükmünde Kararname ile ortaya çıkan yanlışlıkları ve YPK kararını yargıya taşıyacaklarını'' bildirdi.

YPK kararıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için randevu talep ettiklerini kaydeden Demirci, ancak sonuç alamadıklarını ifade etti. Demirci ve sendika üyeleri daha sonra YPK kararının bulunduğu kağıtları uçak haline getirerek havaya fırlattı.



Kategori : EKONOMİ