DTPli Kaplan eylemden vazgeçti

DTPli Kaplan eylemden vazgeçti
DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis'te oturma eylemi yapmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Abone olDTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis'te oturma eylemi yapmaktan vazgeçtiğini açıkladı.

DTP Grup toplantısında Genel Başkan Ahmet Türk'ün konuşmasını tama google seo mlamasından sonra kürsüye çıkan Hasip Kaplan, siyasetin ve Meclis'in acilen Kürt sorununu gündemine alması gerektiğini ifade ederek, tezkere oylamasından sonra yaptığı açıklamada, siyasilerin bir araya gelmemesi durumunda Meclis'te oturma eylemine geçeceğini söylediğini hatırlattı.

Kaplan, "Parti Meclis Grubu'nda yaptığımız değerlendirmede, Meclis'in ilk açıldığı gün yaptığım konuşma ve tezkere oylamasından sonra yaptığım açıklama ile basında yer alan haberler ile kamuoyuna yeterli mesajın verildiği ve amaca ulaşıldığı sonucuna varılmıştır. Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın bütün gayretlerine rağmen uzlaşma komisyonlarına CHP'nin üye vermemesi nedeniyle bir uzlaşma komisyonunu, iç tüzük ve siyasi partiler yasası konusunda bile toplamayaman Meclis'in Kürt sorununu çözmesi beklenemez." diye konuştu.


Kategori : POLİTİKA