Afganistan için 2008 felaket oldu

  • Ana Sayfa
  • Afganistan için 2008 felaket oldu
Afganistan için 2008 felaket oldu
Afganistan çok acı günler yaşıyor. Afganistan Savunma Bakanlığı, 2008 yılının ülke için çok ağır geçtiğini açıkladı.Abone olAfganistan'da 2008 yılının, Taliban rejiminin 7 yıl önce devrilmesinden bu yana en şiddetli yıl olduğu bildirildi.

Afganistan Savunma Bakanı Abdurrahim Vardak düzenlediği basın toplantısında, durumun "kontrol altında" olmasına clıpper çakmak rağmen daha güçlü bir direnişle bu yılın en şiddetli yıl olduğunu belirtti ve "Şiddet düzeyi her yıl arttı, 2008 yılı tüm yılların en kötüsüydü" dedi.

Şiddet olaylarındaki bu artışın koalisyon güçlerinin Irak'taki başarısına ve komşu ülke Pakistan'ın aşiret bölgelerindeki istikrarsızlığa bağlı olduğunu kaydeden bakan Vardak, Irak'taki koalisyon güçlerinin başarısı ve komşu ülkelerdeki durumun Afganistan'daki yabancı militanların sayısında önemli oranda artışa neden olduğunu, diğer yabancı ülkelerde faaliyet gösteren çok sayıda teröristin Afganistan'da olduğunu söyledi.

Vardak, direnişçilerin daha iyi donandığını, daha iyi eğitildiklerini ve koordinasyonlarının eskiye oranla daha iyi olduğunu da belirtti.

Bununla birlikte, şiddetin artışının Afgan güçlerinin etkisiz olduğu anlamına gelmediğini söyleyen bakan, durumun kontrol altında olduğunu kaydetti.

Şiddet olaylarında, bu yılın Ocak-Eylül döneminde yaklaşık 224 yabancı askerin, Ocak-Ağustos döneminde ise üçte biri sivil olmak üzere en az 3800 kişinin öldüğü açıklandı.



Kategori : DÜNYA