Erdoğan sustu Ergün vurdu!

Erdoğan sustu Ergün vurdu!
Bahçeli ona çıkmıştı. Başbakan Erdoğan, "Ben muhatap olmam" demişti. AK Partili Ergün konuştu, Gavur Dağı'nı anlattı. Abone ol
ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA- Nihat Ergün basın toplantısı yaparak, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ‘Gavur dağı-Sivas hattı’ tartışmasına ilişkin öfkeli açıklamasına yanıt verdi.

Ergün, “Ne yazık ki muhalefet partilerinin lider ve sözcüleri gerekli hassasiyeti göstermiyor. Üslup bozuluyor, seviye gün geçince düşüyor” diye başladığı açıklamasında, Bahçeli’nin bugün yaptığı açıklamanın da bunun son örneği olduğunu ileri sürdü.

NEDEN HATTI SÖYLEDİM?
Ergün, Tezkere görüşmesi sırasında, kendisinin dile getirdiği Gavur Dağı Sivas hattı sözünü neden söylediğini şu şekilde açıkladı:

“Terörle mücadele sadece silahlı bir mücadele değildir. Siyasetin ve sivil toplum örgütlerinin sosyal ekonomik programların bir bütün olm Silis kumu ası gerektiği ve terörün toplumsal tabanının, desteğinin kurutulmasında ne kadar önemli olduğunu anlattım. Benim konuşmamın bir bölümünde, partimizin doğu ve güneydoğu ile ilgili politikalarının terör örgütünü ne kadar rahatsız ettiğini gösteren bazı örnekler oldu. Yapılan hizmetlerin, terör örgütünü rahatsız ettiğini anlattım. Yatırımlar ile istismar alanlarının ortadan kalktığını anlattım. Terör örgütünü rahatsız eden budur, bunun böyle olup olmadığını görmek için Gavur Dağı Sivas’tan öteye gitmek, bakmak, siyaset etmek, oy almak gerektiğini söylemiştim. Toplum refaha demokrasiye, insan hakları ve özgürlükler siyasetine oy vermektedir. Çünkü, gelişmiş büyük kentlerde yer bulamıyor terör örgütü. Bunu anlatmaya çalışmıştım. Ne yazık ki, bu sözlerimiz özellikle sayın Bahçeli tarafından çarpıtılarak gündeme getirilmiştir. Bu çarpıtma son derece üzücü bir tablo ortaya koymuştur.”

Bu tutum ile Bahçeli’nin, terör örgütünün oyununa geldiğini belirten Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:

KESKİN SİRKE SİYASETİ
“Terör örgütü aklı bir tarafa koyup duygularla hareket edilen bir siyaseti öngörmektedir. Halbuki duygularla değil akıl ve sağduyu ile hareket etmek gerek. Gün o gündür. Keskin sirke küpüne zarardır, öfkeyle kalkan zararla oturur. Keskin sirke siyasetinin terörle mücadelede kimseye bir faydası olmamıştır, olmayacaktır. Bu tavırla neye hizmet etmektedir?

GAVUR DAĞLI DİYE BENZETTİK
Bizim Sivas ve Gavur Dağı’nın ötesine gidilmesi gerektiği sözümüz, çarpılarak ortaya konuldu. Sözde haritalar olduğu söyleniyor. Bu haritalar varsa ve Bahçeli biliyorsa, bu harita müsveddelerini silip atmalıdır. Bunun yolu Doğu ve Güneydoğu demokrasi götürmektir ve siyasetçi olarak orada var olmaktadır. Bu haritalarda haberleri varsa, neden bu bölgelerde yıllardır siyaset yapmamaktadırlar? Biz muhalefete bu yolu gösterdik. Mesajımız, incelikle ve nezaketle verdik. Bahçeli’nin Gavur Dağlı olması sebebiyle verdik bu mesajı..”

Ergün, Bahçeli’nin Erzurum’da; meydana yağlı ip atması, Osmaniye’de ‘Sen Kasımpaşalıysan, ben Gavur Dağlı’yım” sözlerini söylediğini hatırlatarak şunları söyledi:

KÖYÜNDEN ÖTEYE DE GİT
“Bizim davetimiz, Bahçeli’nin köyünden öte gitmesi yönündedir. Gavur Dağlı, Kasımpaşalı benzetmesi doğru değildir. Bahçeli’nin siyaseti köyüne kadar gidip, oradan geri dönmektir. Hiçbir tertibi tezgahlamıyoruz. Memurun, polisin askerin gittiği yerlere, kiminin hizmet ettiği kiminin şehit olduğu yere sizin de gidip, siyaset yapmanızı istiyoruz. Hiç kimse kendi siyasi tembelliğini bizim sözlerimizi çarpıtarak, örtemez. Elbette haritaları biliyordum. Bahçeli’nin bu kadar alınacağını bilseydim, başka bir örnek verirdim.”


Kategori : POLİTİKA