Pamuk vurdu Gül yüzünü çevirdi

  • Ana Sayfa
  • Pamuk vurdu Gül yüzünü çevirdi
Pamuk vurdu Gül yüzünü çevirdi
En önemli kitap fuarında konuşan Orhan Pamuk Türkiye'yi şikayet etti. Ondan sonra kürsüye çıkan Gül bakın neler söyledi?Abone ol

İNTERNETHABER

Dünyanın en önemli fuarlarından biri olan Frankfurt Kitap fuarının açılışında konuşan Orhan Pamuk Türkiye'yi şikayet etti. toptan çakmak "Devlet 301 ile sanatçıyı cezalandırıyor" dedi. Ardından kürsüye çıkan Gül'se Pamuk'a "Biz sizle onur duyuyoruz" diyerek cevap verdi.

301. MADDEDEN ŞİKAYET ETTİ

Türkiye'nin onur konuğu olduğu 2008 Frankfurt Kitap Fuarı'nda konuşan Orhan Pamuk son yüzyılda kitapları yasaklamanın, yakmanın, yazarları öldürüp hapse atmanın, onları vatan haini ilan edip sürgüne yollamak ve basında da hep bir ağızdan yazarları aşağılamanın Türk kültürünü zenginleştirmediği, tam tersine fakirleştirdiğini söyledi. Pamuk, "Devletin yazar ve kitap cezalandırma alışkanlığı hala devam ediyor: Benim gibi pek çok yazarı susturmak, sindirmek için kullanılan Türk Ceza Kanunu'nun 301 numaralı maddesi yüzünden, yüzlerce yazar ve gazeteci, şu anda mahkemelerde yargılanıyor, mahkum oluyor" dedi.

YOUTUBE VE YÜZLERCE SİTE KAPALI



Kategori : MAGAZİN