Kosovada Türk haftası

Kosovada Türk haftası
Kosova'da geçen ay düzenlenen "Türk Sineması Haftası", bugün başkent Priştine'de başlıyor. Abone olKosova'da Türk sinemasının tanıtımı amacıyla ülkenin önemli kültür merkezlerinden Prizren'de geçen ay düzenlenen "Türk Sineması Haftası", bugün başkent Priştine'de başlıyor.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliğinin ve Kosova'daki Türk şirketlerinin desteğiyle 15-19 Ekim 20 clıpper çakmak 08 günleri arasında düzenlenen "Türk Sineması Haftası"nın açılışı, Özer Kızıltan'ın yönettiği "Takva" filmiyle yapılıyor.

Priştine'nin ABC sinemasında "O Da Beni Seviyor", "Babam ve Oğlum", "İnşaat", "Gönül Yarası", "120", "Her Şey Çok Güzel Olacak" filmleri gösterilecek.

Büyükelçilik Ataşesi Mustafa Somuncu AA muhabirine, Genci sinema şirketiyle işbirliği çerçevesinde organize edilen sinema haftası dolayısıyla "Sinematografi Bugün" konulu panelin düzenleneceğini söyledi.

Somuncu, bugünkü panele, "Takva" filminin yönetmeni Özer Kızıltan, senarist Önder Çakar, oyunculardan Feridun Koç ve Salaettin Bilal'in katılacağını kaydetti.

Arnavutça ve İngilizce alt yazıyla gösterilecek filmleri, sinemaseverler ücretsiz izleyebilecek.

Uydu televizyon yayıncılığının 1990'lı yıllarda devreye girmesiyle Türk televizyon kanallarını düzenli bir şekilde izleyen Kosovalıların Türk sinemasına ilgisi artıyor.

Prizren'de 19-24 Eylül 2008 arasında düzenlenen "Türk Sineması Haftası" büyük ilgi görmüştü.

Kosova'da ilk "Türk Sineması Haftası" 2007 yılında Prizren'de düzenlenmişti.



Kategori : MAGAZİN