Türban gerekçesi geliyor

Türban gerekçesi geliyor
Kapatma ve türban davalarının gerekçeleri yeni tartışmalar çıkartacak. Gerekçelerinin hafta sonu açıklanabileceği bildirildi. Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- AKP’nin kapatılmasına ilişkin dava ile üniversitelerde türbana izin veren Anayasa değişikliğinin iptaline ilişkin Anayasa mahkemesi kararlarının gerekçelerinin bu hafta sonuna kadar ya da en geç Pazartesi gününe kadar yayınlanabileceği öğrenildi. Gerekçe hair transplant turkey li kararların açıklanmasıyla yeni tartışmalar başlayacak.

İKİ TARTIŞMA YENİDEN
İlk tartışma AKP’nin türban kararı nedeniyle üzdüğü üniversite öğrencilerine, türban nedeniyle ilişiği kesilenler de dahil önerdiği af ve buna bağlı olarak türban yasağının AKP önerisi ile daha eda keskinleşmesi çerçevesinde yaşanacak.

İkinci tartışma özellikle CHP’nin ‘AKP’nin Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu kesin’ söylemlerine dayanak olacak, kapatma davasına ilişkin gerekçeler çerçevesinde yaşanacak.

KARAR TASLAĞI OKUMADA
Karar taslağını 14 Ekimde okumaya başlayan ve taslak üzerinde gerekli redaksiyonları yapan mahkeme heyetinin, karara ilişkin okumayı tamamladı. Karşı oylarla ilgili çalışmalara ise bugün başlayacak.

Heyet, AK Parti hakkındaki kapatma davasının gerekçesi ile üniversitelerde türbanın serbest olmasına imkan sağlayan Anayasa değişikliğine ilişkin kararın gerekçesini birlikte hazırlayacak. Bu nedenle karşı oyların
okunmasının ardından Anayasa değişikliğine ilişkin karar taslağının da bugün okunmaya başlanabileceği ifade ediliyor.

Karar okumaların bitmesi halinde hafta sonu veya Pazartesi günü gerekçeli
kararın yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderilmesi bekleniyor. Ancak Anayasa Mahkemesi yetkilileri, tam olarak gün söylemenin mümkün olamayacağını belirtiyor.


Kategori : GÜNCEL