DTPli Türk bile beğenmedi

DTPli Türk bile beğenmedi
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, "çözüm için dışarıdaki adreslere gidilmemesi gerekir" dedi. Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA - DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi lideri Barzani ile yapılan görüşmelere ilişkin olarak, “Burada kendi yurttaşlarımızla diyalog kurarak sorunun çözülmesi gerekir. Buradaki yurttaşınız ne söylüyor, bunu paylaşmadığınızda, dışarıdaki adreslere gid ersağ üyelik başvurusu ip soruna çözüm aramak doğru değil. Bu sorun, bu ülkede yaşayanların sorunudur” yorumunu yaptı.

ÖFKENİN İFADESİ
Türk, Meclis kulisinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un, Aktütün saldırısı ile ilgili haberler üzerine yaptığı açıklamayı da değerlendirdi. Türk, Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamalarının, Aktütün'de açık bir ihmalin gündeme gelmesi üzerine ortaya konulan bir öfkenin ifadesi olduğunu savundu. Türk, Aktütün'de neden gerekli tedbirlerin alınmadığının, tedbiri alması gerekenlere sorulması gerektiğini söyledi.

Türk, sorunun çözümü konusunda daha fazla demokrasi ve sevgiyle yaklaşılması halinde sonuç alınabileceğini düşündüklerini belirterek, askeri tedbirlerle sonuç alınamayacağının görülmesi gerektiğini ifade etti.

İLGİNÇ İDDİA
Türk, “Herkesin, burada bir ihmal var. Başbakan Erdoğan'ın da grup toplantısında bir konuyu düzeltmeye çalışırken büyük bir gaf yaptı. İhbar alındığı için Aktütün'deki ilkokulun öğretmenine izin verildiğini açıkladı” dedi. Türk, şunları söyledi:

“Madem ihbar alındıysa neden tedbir alınmadı. Bazı şeyleri netleşmeden gündeme getirerek provokatör bir tutum içinde olmak istemeyiz. Aktütün olayında bir ihmal olduğu söylendi.
Neden tedbir alınmadığı tedbir alması gereken kişilere sorulmalı.”



Kategori : GÜNCEL